musujące

N.V. Perles Grises / Domaine Colin / Loara, Francja
Szczepy: Pineau d'Aunis Styl: Wytrawne Metoda: Pet-Nat Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina - krzemień Niefiltrowane Fermentacja: W stalowej kadzi Notka: Delikatny malinowo-poziomkowy owoc oparty na mineralnej strukturze i delikatnym pieprznym finiszem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
150 zł

N.V. Perles Grises / Domaine Colin / Loara, Francja
Szczepy: Pineau d'Aunis Styl: Wytrawne Metoda: Pet-Nat Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina - krzemień Niefiltrowane Fermentacja: W stalowej kadzi Notka: Delikatny malinowo-poziomkowy owoc oparty na mineralnej strukturze i delikatnym pieprznym finiszem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
150 zł

N.V. Perles Grises / Domaine Colin / Loara, Francja
Szczepy: Pineau d'Aunis Styl: Wytrawne Metoda: Pet-Nat Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina - krzemień Niefiltrowane Fermentacja: W stalowej kadzi Notka: Delikatny malinowo-poziomkowy owoc oparty na mineralnej strukturze i delikatnym pieprznym finiszem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
150 zł

2022 Extra Brut / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Auxerrois, Pinot Gris, Riesling Styl: Wytrawne, Zero Dosage Metoda: Tradycyjna Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień - margiel Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 9 miesięcy w beczce, 17 miesięcy na osadzie (Dégorgé 2025) Notka: Żółte owoce, delikatna brioszka oparte na drobnym bąbelku z mineralnymi akcentami.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2022 Extra Brut / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Auxerrois, Pinot Gris, Riesling Styl: Wytrawne, Zero Dosage Metoda: Tradycyjna Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień - margiel Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 9 miesięcy w beczce, 17 miesięcy na osadzie (Dégorgé 2025) Notka: Żółte owoce, delikatna brioszka oparte na drobnym bąbelku z mineralnymi akcentami.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2022 Extra Brut / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Auxerrois, Pinot Gris, Riesling Styl: Wytrawne, Zero Dosage Metoda: Tradycyjna Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień - margiel Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 9 miesięcy w beczce, 17 miesięcy na osadzie (Dégorgé 2025) Notka: Żółte owoce, delikatna brioszka oparte na drobnym bąbelku z mineralnymi akcentami.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2022 Lucidity / Cisteller / Katalonia, Hiszpania
Szczepy: Xarel-lo, Macabeo Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczce/stalowej kadzi, 18 miesięcy na osadzie Notka: Mineralne, kredowe, delikatnie ciastkowe, muszle ostryg, cytrusy z rześką kwasowością i eleganckim drobnym bąbelkiem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
225 zł

2022 Lucidity / Cisteller / Katalonia, Hiszpania
Szczepy: Xarel-lo, Macabeo Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczce/stalowej kadzi, 18 miesięcy na osadzie Notka: Mineralne, kredowe, delikatnie ciastkowe, muszle ostryg, cytrusy z rześką kwasowością i eleganckim drobnym bąbelkiem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
225 zł

2022 Lucidity / Cisteller / Katalonia, Hiszpania
Szczepy: Xarel-lo, Macabeo Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczce/stalowej kadzi, 18 miesięcy na osadzie Notka: Mineralne, kredowe, delikatnie ciastkowe, muszle ostryg, cytrusy z rześką kwasowością i eleganckim drobnym bąbelkiem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
225 zł

N.V. Crémant du Jura / Domaine Pignier / Jura, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Margiel Fermentacja i dojrzewanie: W beczkach różnych rozmiarów, 15-18 miesięcy na osadzie Notka: Kwiatowy start, potem nuty krzemienia i lekko mineralny charakter. Musowanie kremowe, bardzo przyjemne. Całość owocowa, miękka i harmonijna.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
270 zł

N.V. Crémant du Jura / Domaine Pignier / Jura, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Margiel Fermentacja i dojrzewanie: W beczkach różnych rozmiarów, 15-18 miesięcy na osadzie Notka: Kwiatowy start, potem nuty krzemienia i lekko mineralny charakter. Musowanie kremowe, bardzo przyjemne. Całość owocowa, miękka i harmonijna.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
270 zł

N.V. Crémant du Jura / Domaine Pignier / Jura, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Margiel Fermentacja i dojrzewanie: W beczkach różnych rozmiarów, 15-18 miesięcy na osadzie Notka: Kwiatowy start, potem nuty krzemienia i lekko mineralny charakter. Musowanie kremowe, bardzo przyjemne. Całość owocowa, miękka i harmonijna.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
270 zł

2021 Perpétuelle / Bonnet - Ponson / Champagne, Francja
Szczepy: Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Ekologiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 8 miesięcy w beczce, 4 lata na osadzie Notka: Zbalansowany między materialnością opartej na żywej kwasowości a przyjemnymi nutami brioszki i pieczonych żółtych owoców.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
360 zł

2021 Perpétuelle / Bonnet - Ponson / Champagne, Francja
Szczepy: Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Ekologiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 8 miesięcy w beczce, 4 lata na osadzie Notka: Zbalansowany między materialnością opartej na żywej kwasowości a przyjemnymi nutami brioszki i pieczonych żółtych owoców.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
360 zł

2021 Perpétuelle / Bonnet - Ponson / Champagne, Francja
Szczepy: Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay Styl: Wytrawne, Brut Nature Metoda: Tradycyjna Uprawa: Ekologiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień Bez dodatku siarczynów Dojrzewanie: 8 miesięcy w beczce, 4 lata na osadzie Notka: Zbalansowany między materialnością opartej na żywej kwasowości a przyjemnymi nutami brioszki i pieczonych żółtych owoców.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
360 zł
białe

2022 LaOsa Trasta Blanco / LaOsa / León, Hiszpania
Szczep: Albarin Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Gliniasta Fermentacja: W stalowej kadzi Dojrzewanie: 5 miesięcy w starych dębowych beczkach Notka: Tropikalny owoc z cytrusowym akcentem oparty na przyjemnej, delikatnej, kremowej strukturze z niską kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
150 zł

2022 LaOsa Trasta Blanco / LaOsa / León, Hiszpania
Szczep: Albarin Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Gliniasta Fermentacja: W stalowej kadzi Dojrzewanie: 5 miesięcy w starych dębowych beczkach Notka: Tropikalny owoc z cytrusowym akcentem oparty na przyjemnej, delikatnej, kremowej strukturze z niską kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
150 zł

2022 LaOsa Trasta Blanco / LaOsa / León, Hiszpania
Szczep: Albarin Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Gliniasta Fermentacja: W stalowej kadzi Dojrzewanie: 5 miesięcy w starych dębowych beczkach Notka: Tropikalny owoc z cytrusowym akcentem oparty na przyjemnej, delikatnej, kremowej strukturze z niską kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
150 zł

2024 Petit Buisson / Clos du Tue Boeuf / Loara, Francja
Szczep: Sauvignon Blanc Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień - krzemień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: W dębowej beczce Dojrzewanie: 6 miesięcy w beczce po burgundzie Notka: Pełne, kremowe z agrestowym owocem, delikatnie cytrusowe, bardzo świeże, przyjemnie mineralne o długim finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
185 zł

2024 Petit Buisson / Clos du Tue Boeuf / Loara, Francja
Szczep: Sauvignon Blanc Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień - krzemień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: W dębowej beczce Dojrzewanie: 6 miesięcy w beczce po burgundzie Notka: Pełne, kremowe z agrestowym owocem, delikatnie cytrusowe, bardzo świeże, przyjemnie mineralne o długim finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
185 zł

2024 Petit Buisson / Clos du Tue Boeuf / Loara, Francja
Szczep: Sauvignon Blanc Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień - krzemień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: W dębowej beczce Dojrzewanie: 6 miesięcy w beczce po burgundzie Notka: Pełne, kremowe z agrestowym owocem, delikatnie cytrusowe, bardzo świeże, przyjemnie mineralne o długim finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
185 zł

2020/21 Rock / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Dojrzewanie: Ok. 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Elegancki, naftowy, mineralny, kamienisty, oparty na przyjemnej kwaskowości.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2020/21 Rock / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Dojrzewanie: Ok. 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Elegancki, naftowy, mineralny, kamienisty, oparty na przyjemnej kwaskowości.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2020/21 Rock / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Dojrzewanie: Ok. 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Elegancki, naftowy, mineralny, kamienisty, oparty na przyjemnej kwaskowości.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2022 Xarel-lo / Cisteller / Katalonia, Hiszpania
Szczep: Xarel-lo Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, organiczna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Winogrona z trzech działek, fermentowane osobno Dojrzewanie: W stalowej kadzi, dębowej beczce i amforze Notka: Mineralne, eleganckie, kamieniste z delikatnymi akcentami cytrusów, długie, idealne do jedzenia.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
220 zł

2022 Xarel-lo / Cisteller / Katalonia, Hiszpania
Szczep: Xarel-lo Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, organiczna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Winogrona z trzech działek, fermentowane osobno Dojrzewanie: W stalowej kadzi, dębowej beczce i amforze Notka: Mineralne, eleganckie, kamieniste z delikatnymi akcentami cytrusów, długie, idealne do jedzenia.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
220 zł

2022 Xarel-lo / Cisteller / Katalonia, Hiszpania
Szczep: Xarel-lo Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, organiczna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Winogrona z trzech działek, fermentowane osobno Dojrzewanie: W stalowej kadzi, dębowej beczce i amforze Notka: Mineralne, eleganckie, kamieniste z delikatnymi akcentami cytrusów, długie, idealne do jedzenia.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
220 zł

2023 Granite / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Auxerrois, Pinot Blanc Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Granitowa Niefiltrowane, niesiarkowane Dojrzewanie: Ok. 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Czyste, eleganckie, cytrusowe, mineralne, przyjemnie okrągłe z delikatnie szczypiącą kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
240 zł

2023 Granite / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Auxerrois, Pinot Blanc Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Granitowa Niefiltrowane, niesiarkowane Dojrzewanie: Ok. 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Czyste, eleganckie, cytrusowe, mineralne, przyjemnie okrągłe z delikatnie szczypiącą kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
240 zł

2023 Granite / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Auxerrois, Pinot Blanc Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Granitowa Niefiltrowane, niesiarkowane Dojrzewanie: Ok. 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Czyste, eleganckie, cytrusowe, mineralne, przyjemnie okrągłe z delikatnie szczypiącą kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
240 zł

2022 Quarzit / Peter Jakob Kuhn / Rheingau, Niemcy
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień, piasek morski, kwarcyt, margiel Niefiltrowane Dojrzewanie: Na pełnym osadzie przez ok. 10 miesięcy (część w stalowych tankach, część w dużych dębowych beczkach) Notka: Okrągły, mineralny riesling ze średnią napiętą kwasowością, bardzo kamienisty ale z przyjemnym dojrzałym owocem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
260 zł

2022 Quarzit / Peter Jakob Kuhn / Rheingau, Niemcy
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień, piasek morski, kwarcyt, margiel Niefiltrowane Dojrzewanie: Na pełnym osadzie przez ok. 10 miesięcy (część w stalowych tankach, część w dużych dębowych beczkach) Notka: Okrągły, mineralny riesling ze średnią napiętą kwasowością, bardzo kamienisty ale z przyjemnym dojrzałym owocem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
260 zł

2022 Quarzit / Peter Jakob Kuhn / Rheingau, Niemcy
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień, piasek morski, kwarcyt, margiel Niefiltrowane Dojrzewanie: Na pełnym osadzie przez ok. 10 miesięcy (część w stalowych tankach, część w dużych dębowych beczkach) Notka: Okrągły, mineralny riesling ze średnią napiętą kwasowością, bardzo kamienisty ale z przyjemnym dojrzałym owocem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
260 zł

2023 Petit Chablis / Patrick Piuze / Burgundia, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Ekologiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Fermentacja i dojrzewanie: W stalowych kadziach Notka: Świeże ze średnią żywą kwasowością, elegancką materialnością i przyjemną strukturą i kamienistym finiszem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
260 zł

2023 Petit Chablis / Patrick Piuze / Burgundia, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Ekologiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Fermentacja i dojrzewanie: W stalowych kadziach Notka: Świeże ze średnią żywą kwasowością, elegancką materialnością i przyjemną strukturą i kamienistym finiszem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
260 zł

2023 Petit Chablis / Patrick Piuze / Burgundia, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Ekologiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Fermentacja i dojrzewanie: W stalowych kadziach Notka: Świeże ze średnią żywą kwasowością, elegancką materialnością i przyjemną strukturą i kamienistym finiszem.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
260 zł

2022 Les Voisines / Domaine de la Touraize / Jura, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Żwir na marglu, wapień, margiel niebieski Fermentacja: W dębowej beczce na rodzimych drożdżach Dojrzewanie: W dębowej beczce przez dwie zimy, regularnie uzupełniane Notka: Mineralne, eleganckie z owocem w tle, przyjemnymi waniliowymi akcentami i delikatnie kremowej strukturze.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
280 zł

2022 Les Voisines / Domaine de la Touraize / Jura, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Żwir na marglu, wapień, margiel niebieski Fermentacja: W dębowej beczce na rodzimych drożdżach Dojrzewanie: W dębowej beczce przez dwie zimy, regularnie uzupełniane Notka: Mineralne, eleganckie z owocem w tle, przyjemnymi waniliowymi akcentami i delikatnie kremowej strukturze.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
280 zł

2022 Les Voisines / Domaine de la Touraize / Jura, Francja
Szczep: Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Żwir na marglu, wapień, margiel niebieski Fermentacja: W dębowej beczce na rodzimych drożdżach Dojrzewanie: W dębowej beczce przez dwie zimy, regularnie uzupełniane Notka: Mineralne, eleganckie z owocem w tle, przyjemnymi waniliowymi akcentami i delikatnie kremowej strukturze.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
280 zł
pomarańczowe

2023 Voila / Jeux de Vins / Alzacja, Francja
Szczepy: Sylvaner, Gewurztraminer, Auxerrois, Muscat Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: W stalowej kadzi Maceracja: 15 dni Dojrzewanie: Ok. 9 miesięcy w dębowej beczce Notka: Przyjemnie kwiatowy z delikatnym egzotycznym owocem oparty na mineralności i średniej kwasowości.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
180 zł

2023 Voila / Jeux de Vins / Alzacja, Francja
Szczepy: Sylvaner, Gewurztraminer, Auxerrois, Muscat Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: W stalowej kadzi Maceracja: 15 dni Dojrzewanie: Ok. 9 miesięcy w dębowej beczce Notka: Przyjemnie kwiatowy z delikatnym egzotycznym owocem oparty na mineralności i średniej kwasowości.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
180 zł

2023 Voila / Jeux de Vins / Alzacja, Francja
Szczepy: Sylvaner, Gewurztraminer, Auxerrois, Muscat Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: W stalowej kadzi Maceracja: 15 dni Dojrzewanie: Ok. 9 miesięcy w dębowej beczce Notka: Przyjemnie kwiatowy z delikatnym egzotycznym owocem oparty na mineralności i średniej kwasowości.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
180 zł

2020 PUR / Gustavshof / Rheinhessen, Niemcy
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Dębowa beczka Maceracja: 3 dni Dojrzewanie: 10 miesięcy w stalowej kadzi
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
200 zł

2020 PUR / Gustavshof / Rheinhessen, Niemcy
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Dębowa beczka Maceracja: 3 dni Dojrzewanie: 10 miesięcy w stalowej kadzi
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
200 zł

2020 PUR / Gustavshof / Rheinhessen, Niemcy
Szczep: Riesling Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Dębowa beczka Maceracja: 3 dni Dojrzewanie: 10 miesięcy w stalowej kadzi
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
200 zł

2023 Bumblebee / Hors Hummel / Villany, Węgry
Szczepy: Olaszrizling, Királyleányka, Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Synergetyczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 5 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy Notka: Dojrzałe żółte owoce oparte na mineralności i średniej kwasowości z delikatną taniną na finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2023 Bumblebee / Hors Hummel / Villany, Węgry
Szczepy: Olaszrizling, Királyleányka, Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Synergetyczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 5 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy Notka: Dojrzałe żółte owoce oparte na mineralności i średniej kwasowości z delikatną taniną na finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2023 Bumblebee / Hors Hummel / Villany, Węgry
Szczepy: Olaszrizling, Királyleányka, Chardonnay Styl: Wytrawne Uprawa: Synergetyczna, nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 5 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy Notka: Dojrzałe żółte owoce oparte na mineralności i średniej kwasowości z delikatną taniną na finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
210 zł

2023 Sur un Trapèze / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Sylvaner, Gewurztraminer Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 12 dni Notka: Delikatna struktura oparta na taninie, kwiatowe akcenty i delikatnym dojrzałym owocem w tle.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
220 zł

2023 Sur un Trapèze / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Sylvaner, Gewurztraminer Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 12 dni Notka: Delikatna struktura oparta na taninie, kwiatowe akcenty i delikatnym dojrzałym owocem w tle.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
220 zł

2023 Sur un Trapèze / Lucas Rieffel / Alzacja, Francja
Szczepy: Sylvaner, Gewurztraminer Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 12 dni Notka: Delikatna struktura oparta na taninie, kwiatowe akcenty i delikatnym dojrzałym owocem w tle.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
220 zł

2023 Origin / Jean Marc Dreyer / Alzacja, Francja
Szczep: Muscat Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, S.A.I.N.S. Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 7 dni Dojrzewanie: 11-12 miesięcy w dębowej beczce Notka: Soczyste, żywe, z rześką kwasowością i mineralnym finiszem, lekko słony z nutami białych owoców i kwiatów.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
225 zł

2023 Origin / Jean Marc Dreyer / Alzacja, Francja
Szczep: Muscat Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, S.A.I.N.S. Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 7 dni Dojrzewanie: 11-12 miesięcy w dębowej beczce Notka: Soczyste, żywe, z rześką kwasowością i mineralnym finiszem, lekko słony z nutami białych owoców i kwiatów.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
225 zł

2023 Origin / Jean Marc Dreyer / Alzacja, Francja
Szczep: Muscat Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, S.A.I.N.S. Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 7 dni Dojrzewanie: 11-12 miesięcy w dębowej beczce Notka: Soczyste, żywe, z rześką kwasowością i mineralnym finiszem, lekko słony z nutami białych owoców i kwiatów.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
225 zł

2022 Šupkáč / Sroner & Suto / Strekov, Słowacja
Szczep: Welschriesling Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 14 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy w dębowej beczce Notka: Dojrzałe owoce z delikatnie miodowym refleksem z przyjemną kwasowością i mineralnością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
280 zł

2022 Šupkáč / Sroner & Suto / Strekov, Słowacja
Szczep: Welschriesling Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 14 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy w dębowej beczce Notka: Dojrzałe owoce z delikatnie miodowym refleksem z przyjemną kwasowością i mineralnością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
280 zł

2022 Šupkáč / Sroner & Suto / Strekov, Słowacja
Szczep: Welschriesling Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Wapienna Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 14 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy w dębowej beczce Notka: Dojrzałe owoce z delikatnie miodowym refleksem z przyjemną kwasowością i mineralnością.
Owoc:
Kwasowość:
Mineralność:
Ciało:
280 zł
czerwone

2021 LaOsa Trasta Tinto / LaOsa / León, Hiszpania
Szczep: Prieto Picudo Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Gliniasta Fermentacja: W stalowej kadzi Dojrzewanie: 5 miesięcy w starych dębowych beczkach Notka: Jeżyny, późne wiśnie, delikatnie przyprawowe, leśna ściółka i przyjemna średnia tanina.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
140 zł

2021 LaOsa Trasta Tinto / LaOsa / León, Hiszpania
Szczep: Prieto Picudo Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Gliniasta Fermentacja: W stalowej kadzi Dojrzewanie: 5 miesięcy w starych dębowych beczkach Notka: Jeżyny, późne wiśnie, delikatnie przyprawowe, leśna ściółka i przyjemna średnia tanina.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
140 zł

2021 LaOsa Trasta Tinto / LaOsa / León, Hiszpania
Szczep: Prieto Picudo Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Gliniasta Fermentacja: W stalowej kadzi Dojrzewanie: 5 miesięcy w starych dębowych beczkach Notka: Jeżyny, późne wiśnie, delikatnie przyprawowe, leśna ściółka i przyjemna średnia tanina.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
140 zł

2022 Albahra / Envinate / Almansa, Hiszpania
Szczepy: Moravia Agria, Garnacha Tintorera Styl: Wytrawne Uprawa: Organiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane Fermentacja: Spontaniczna w otwartej kadzi Dojrzewanie: 8 miesięcy w betonowych kadziach Notka: Aksamitne z wiśniowo-jagodowym owocem, przyprawowym finiszem i średnią, przyjemną taniną.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
150 zł

2022 Albahra / Envinate / Almansa, Hiszpania
Szczepy: Moravia Agria, Garnacha Tintorera Styl: Wytrawne Uprawa: Organiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane Fermentacja: Spontaniczna w otwartej kadzi Dojrzewanie: 8 miesięcy w betonowych kadziach Notka: Aksamitne z wiśniowo-jagodowym owocem, przyprawowym finiszem i średnią, przyjemną taniną.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
150 zł

2022 Albahra / Envinate / Almansa, Hiszpania
Szczepy: Moravia Agria, Garnacha Tintorera Styl: Wytrawne Uprawa: Organiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane Fermentacja: Spontaniczna w otwartej kadzi Dojrzewanie: 8 miesięcy w betonowych kadziach Notka: Aksamitne z wiśniowo-jagodowym owocem, przyprawowym finiszem i średnią, przyjemną taniną.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
150 zł

2024 Vin Rouge / Clos du Tue Boeuf / Loara, Francja
Szczepy: Gamay, Pineau d'Aunis Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Spontaniczna Dojrzewanie: Przez 4-6 miesięcy w dębowej beczce Notka: Wiśnie, niska tanina, delikatnie pieprzna końcówka od Pineau d'Aunis i przyjemna żywa kwasowość.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
160 zł

2024 Vin Rouge / Clos du Tue Boeuf / Loara, Francja
Szczepy: Gamay, Pineau d'Aunis Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Spontaniczna Dojrzewanie: Przez 4-6 miesięcy w dębowej beczce Notka: Wiśnie, niska tanina, delikatnie pieprzna końcówka od Pineau d'Aunis i przyjemna żywa kwasowość.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
160 zł

2024 Vin Rouge / Clos du Tue Boeuf / Loara, Francja
Szczepy: Gamay, Pineau d'Aunis Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Spontaniczna Dojrzewanie: Przez 4-6 miesięcy w dębowej beczce Notka: Wiśnie, niska tanina, delikatnie pieprzna końcówka od Pineau d'Aunis i przyjemna żywa kwasowość.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
160 zł

2023 Uzée / Jérémy Decoster - Coiffier / Bugey, Francja
Szczepy: Gamay, Mondeuse Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 2 tygodnie Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczce Notka: Juicy! Sporo wiśni i truskawek ze skromną taniną i średnią kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
180 zł

2023 Uzée / Jérémy Decoster - Coiffier / Bugey, Francja
Szczepy: Gamay, Mondeuse Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 2 tygodnie Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczce Notka: Juicy! Sporo wiśni i truskawek ze skromną taniną i średnią kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
180 zł

2023 Uzée / Jérémy Decoster - Coiffier / Bugey, Francja
Szczepy: Gamay, Mondeuse Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Glina Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 2 tygodnie Dojrzewanie: 10 miesięcy w beczce Notka: Juicy! Sporo wiśni i truskawek ze skromną taniną i średnią kwasowością.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
180 zł

2023 Elios / Jean Marc Dreyer / Alzacja, Francja
Szczep: Pinot Noir Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, S.A.I.N.S. Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 10 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy w dębowej beczce Notka: Wiśnia, dojrzała truskawka, trochę dymu, pieprzu podparte na średniej taninie i kwasowości.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
210 zł

2023 Elios / Jean Marc Dreyer / Alzacja, Francja
Szczep: Pinot Noir Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, S.A.I.N.S. Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 10 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy w dębowej beczce Notka: Wiśnia, dojrzała truskawka, trochę dymu, pieprzu podparte na średniej taninie i kwasowości.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
210 zł

2023 Elios / Jean Marc Dreyer / Alzacja, Francja
Szczep: Pinot Noir Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna, S.A.I.N.S. Gleba: Glina - wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: 10 dni Dojrzewanie: 7 miesięcy w dębowej beczce Notka: Wiśnia, dojrzała truskawka, trochę dymu, pieprzu podparte na średniej taninie i kwasowości.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
210 zł

2023 Corcelette / Jean Foillard / Beaujolais, Francja
Szczep: Gamay Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Piaskowiec, granit Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: Karboniczna (3-5 tygodni) Dojrzewanie: Beczka 6 miesięcy, butelka rok Notka: Dojrzałe wiśnie, jeżyny bardzo żywe na języku, aksamitne, delikatnie kwiatowe na finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
265 zł

2023 Corcelette / Jean Foillard / Beaujolais, Francja
Szczep: Gamay Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Piaskowiec, granit Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: Karboniczna (3-5 tygodni) Dojrzewanie: Beczka 6 miesięcy, butelka rok Notka: Dojrzałe wiśnie, jeżyny bardzo żywe na języku, aksamitne, delikatnie kwiatowe na finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
265 zł

2023 Corcelette / Jean Foillard / Beaujolais, Francja
Szczep: Gamay Styl: Wytrawne Uprawa: Nisko interwencyjna Gleba: Piaskowiec, granit Niefiltrowane, niesiarkowane Maceracja: Karboniczna (3-5 tygodni) Dojrzewanie: Beczka 6 miesięcy, butelka rok Notka: Dojrzałe wiśnie, jeżyny bardzo żywe na języku, aksamitne, delikatnie kwiatowe na finiszu.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
265 zł

2023 Rouge / Sylvain Pataille / Burgundia, Francja
Szczep: Pinot Noir Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Całych kiści (około 12 dni), z maceracją na skórkach Dojrzewanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Świeże czerwone owoce, truskawka, malina, skórzane akcenty, przyprawy, z nutą fiołka.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
280 zł

2023 Rouge / Sylvain Pataille / Burgundia, Francja
Szczep: Pinot Noir Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Całych kiści (około 12 dni), z maceracją na skórkach Dojrzewanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Świeże czerwone owoce, truskawka, malina, skórzane akcenty, przyprawy, z nutą fiołka.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
280 zł

2023 Rouge / Sylvain Pataille / Burgundia, Francja
Szczep: Pinot Noir Styl: Wytrawne Uprawa: Biodynamiczna, nisko interwencyjna Gleba: Glina, wapień Niefiltrowane, niesiarkowane Fermentacja: Całych kiści (około 12 dni), z maceracją na skórkach Dojrzewanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach Notka: Świeże czerwone owoce, truskawka, malina, skórzane akcenty, przyprawy, z nutą fiołka.
Owoc:
Kwasowość:
Tanina:
Ciało:
280 zł